CVT-laulunopetus / Vocal Coaching (CVT)

Olen valmistunut Kööpenhaminan Complete Vocal -instituutin kolmivuotisesta laulunopettajakoulutuksesta valtuutetuksi CVT-laulunopettajaksi vuonna 2021. Laulunopetukseni nojaa vahvasti CVT-pedagogiikkaan ja sen tarjoamiin menetelmiin. Lisätietoa minusta löydät näiden verkkosivujen ”bio”-alasivulta. 

Opetan yksityisesti Tampereen Musakeskuksella Kalevassa. Lisäksi kurssitan laulajia eri instanssien kautta. Kysy lisätiedot ajantasaisesta hinnastosta ja esimerkiksi opetuspäivistä sähköpostitse: migezi@iki.fi. Halutessasi voit samalla liittyä uutiskirjeen saajien joukkoon. Lämpimästi tervetuloa CVT-treenin pariin! 

Huom! Yksityistunneilla on 48h veloitukseton siirto- ja peruutusehto. Kiitos että tutustut laulutuntia ostaessasi huolellisesti varaus- ja peruutusehtoihin. Muiden tahojen hallinnoimilla kursseilla peruutuskäytännöt noudattavat järjestäjän asettamia ehtoja.


TARJOAN CVT-LAULUNOPETUSTA KAIKENLAISIIN TARPEISIIN:

1️⃣ YKSITYISTUNNIT (Tampereella tai online)
2️⃣ VALKEAKOSKI-OPISTON CVT-PIENRYHMÄT 2022/2023 (Kangasala)
3️⃣ EFEKTIKURSSI TAMPEREELLA (syksy 2022)
4️⃣ ”KEVÄTKEIKKAPAKETTI” TAMPEREELLA (kevät 2023)
5️⃣ MUUT TULEVAT KURSSIT
6️⃣ RÄÄTÄLÖIDYT CVT-TYÖPAJAT LAULURYHMILLE JA KUOROILLE
7️⃣ JOTAIN MUUTA – MITÄ? (Ota yhteyttä jos voin palvella!)
8️⃣ LISÄTIETOA CVT-MENETELMÄSTÄ

Yksityistuntien ja työpajojen buukkaukset:
migezi@iki.fi
Kurssien lisäinfo ja ilmoittautumiset: kurssikohtaiset linkit (alla)

Ajankohtaiset uutiset:
✔ www.facebook.com/mirkakaarina
✔ Instagram: mirkakaarina
✔ Tilaa noin 6-8 kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje suoraan sähköpostiisi: migezi@iki.fi
_ _ _ _ _

1️⃣ YKSITYISTUNNIT (Tampereella tai online)
Yksityistunnit sopivat kaikentasoisille ja kaikenlaisista genreistä kiinnostuneille laulajille. Käytännönläheisillä tunneilla työskennellään aina laulajan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Alottelijoiden kanssa laitetaan perusasioita kuntoon ja etsitään tehokkaita kotitreenivälineitä. Edistyneiden tai ammattilaisten kanssa voidaan vaikkapa treenata efektejä, hienosäätää konserttiohjelmistoa tai valmistautua studiosessiota varten. Tunnit livenä Tampereen Kalevassa tai online. / Complete Vocal Technique based singing lessons in Tampere – also in English, and also online! Suitable for all genres. Please ask for more info: migezi@iki.fi.

2️⃣ VALKEAKOSKI-OPISTON CVT-PIENRYHMÄT LUKUVUONNA 2022 / 2023 (Kangasala)
Valkeakoski-opiston CVT-opetus järjestetään lukuvuonna 2022-2023 Kangasalla kahtena intensiivisenä lyhytkurssina. Kokoontumiset tapahtuvat Pitkäjärven koululla ja ne ajoittuvat sunnuntai-iltoihin (syksyllä 11.9.2022 alkaen ja keväällä 15.1.2023 alkaen). Pääpaino on laulamisessa ja kurssilaisten oman ohjelmiston treenaamisesta. Kurssi soveltuu erityisen hyvin laulamista jo pidempään harrastaneille tai CVT:n perusteet jo tunteville. Lisätiedot ja ilmottautumiset Valkeakoski-opiston kautta.

3️⃣ EFEKTIKURSSI TAMPEREELLA (16.10. – 6.11.2022)
Tampereen Kesäyliopiston järjestämällä kurssilla hypätään suoraan äänenkäytön ”syvään päätyyn” eli efekteihin. Master class -tyyppinen pienryhmätyöskentely tehostaa oppimista ja moninkertaistaa oivallusten mahdollisuuden. Kurssi koostuu CVT-perustekniikan tiiviistä yleisesittelystä (laulajan tuki, twang, neljä moodia, äänen värit) sekä efektien esittelystä. Kurssilla käydään läpi meluefektit (distortion, creaking rattle, growl ja grunt) sekä vibraatot, ornamentaatiot, breikit ja ilman lisääminen ääneen. Kukin kurssilainen saa keskittyä haluamiensa efektien harjoitteluun valitsemansa repertuaarin kanssa. Kurssi on suunnattu melko edistyneille ja äänensä kanssa jo jonkin verran työskennelleille TAI efektilaulamista aktiivisesti harrastaneille laulajille. Kurssi kehittää analyyttistä asennetta omaan laulamiseen ja vaatii rohkeutta kokeilla ja uskallusta kompastella – mukavassa ilmapiirissä ja ilon kautta! Kurssitapaamiset neljänä sunnuntai-iltana 16.10.-6.11.2022 klo 17:00-19:20. Ilmoittautuminen ja lisätiedot tästä linkistä.

4️⃣ ”KEVÄTKEIKKAPAKETTI” TAMPEREELLA (kevät 2023)
Haluatko haastaa itseäsi tulkitsijana, treenata kerrankin muutaman biisin esitysvalmiiksi ja päästä esiintymään ammattilaisen säestämänä? Kevätkeikkapaketti on Sinua varten! Siihen kuuluu kaksi CVT-yksityislaulutuntia, kaksi pienryhmässä toteutettavaa treenisessiota säestäjän kanssa sekä julkinen keikka. Kurssin yksityiskohdat selviävät loppuvuodesta 2022. Seuraa ilmoittelua somessa tai tilaa uutiskirje suoraan sähköpostiisi (migezi@iki.fi).

5️⃣ MUUT TULEVAT KURSSIT
Tarkentuvat myöhemmin.

6️⃣ RÄÄTÄLÖIDYT CVT-TYÖPAJAT LAULURYHMILLE JA KUOROILLE
Complete Vocal Technique -menetelmä sopii oivallisesti lauluryhmien ja kuorojen lauluteknisen harjoittelun tueksi. Tilaa omalle ryhmällesi yksilöllisesti räätälöity työpaja tai työpajojen sarja (esim. 3-6 oppituntia), jossa tutustutaan niihin CVT-työkalupakista löytyviin välineisiin, jotka tehostavat harjoitteluanne ja vievät ryhmänne yhteissointia eteenpäin – hauskasti ja käytännönläheisesti! Kysy lisää: migezi@iki.fi.

7️⃣ JOTAIN MUUTA – MITÄ?
Ota rohkeasti yhteyttä jos voin palvella Sinua tai organisaatiotasi! Helpoimmin tavoitat minut sähköpostitse: migezi@iki.fi.

8️⃣ LISÄTIETOA CVT-MENETELMÄSTÄ
Complete Vocal Technique eli Kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikka on tanskalaisen Cathrine Sadolinin kehittämä laulun ja äänenkäytön menetelmä, joka perustuu ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan sekä alan uusimpaan tutkimustietoon. CVT lähtee siitä, että kaikenlaiset äänet ja soundit on mahdollista oppia tuottamaan terveesti ja ääntä rasittamatta. Tunneista hyötyvät kaikentasoiset ja kaikenlaisia genrejä edustavat laulajat. Tekniikka kattaa myös erilaiset efektit. Lisätietoa Complete Vocal Technique -instituutin kotisivuilta: https://completevocal.institute/complete-vocal-technique/

Katso leikkimielinen YouTube-opetusvideo neljästä moodista: