CVT-laulunopetus / Vocal Coaching (CVT)

Olen valmistunut Kööpenhaminan Complete Vocal -instituutin kolmivuotisesta laulunopettajakoulutuksesta valtuutetuksi CVT-laulunopettajaksi vuonna 2021. Laulunopetukseni nojaa vahvasti CVT-pedagogiikkaan ja sen tarjoamiin menetelmiin. Lisätietoa minusta löydät näiden verkkosivujen ”bio”-alasivulta. 

Opetan yksityisesti Tampereen Musakeskuksella Kalevassa. Lisäksi kurssitan laulajia eri instanssien kautta. Kysy lisätiedot ajantasaisesta hinnastosta ja esimerkiksi opetuspäivistä sähköpostitse: migezi@iki.fi. Halutessasi voit samalla liittyä uutiskirjeen saajien joukkoon. Lämpimästi tervetuloa CVT-treenin pariin! 

Huom! Yksityistunneilla on 48h veloitukseton siirto- ja peruutusehto. Kiitos että tutustut laulutuntia ostaessasi huolellisesti varaus- ja peruutusehtoihin. Muiden tahojen hallinnoimilla kursseilla peruutuskäytännöt noudattavat järjestäjän asettamia ehtoja.


TARJOAN CVT-LAULUNOPETUSTA KAIKENLAISIIN TARPEISIIN:

1️⃣ YKSITYISTUNNIT (Tampere / online)
2️⃣ ”KEVÄTKEIKKAKURSSI” (Tampere, kevät 2023)
3️⃣ AHLMANIN OPISTON CVT:N PERUSTEET -KURSSI (Tampere, kesä 2023)
4️⃣ CVT-EFEKTIKURSSI (lisätietoa myöhemmin)
5️⃣ MUUT TULEVAT KURSSIT
6️⃣ RÄÄTÄLÖIDYT CVT-TYÖPAJAT LAULURYHMILLE JA KUOROILLE
7️⃣ JOTAIN MUUTA – MITÄ? (Ota yhteyttä jos voin palvella!)
8️⃣ LISÄTIETOA CVT-MENETELMÄSTÄ

Yksityistuntien ja työpajojen buukkaukset:
migezi@iki.fi
Kurssien lisäinfo ja ilmoittautumiset: kurssikohtaiset linkit (alla)

Ajankohtaiset uutiset:
✔ www.facebook.com/mirkakaarina
✔ Instagram: mirkakaarina
✔ Tilaa noin 6-8 kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje suoraan sähköpostiisi: migezi@iki.fi
_ _ _ _ _

1️⃣ YKSITYISTUNNIT (Tampereella tai online)
Yksityistunnit sopivat kaikentasoisille ja kaikenlaisista genreistä kiinnostuneille laulajille. Käytännönläheisillä tunneilla työskennellään aina laulajan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Alottelijoiden kanssa laitetaan perusasioita kuntoon ja etsitään tehokkaita kotitreenivälineitä. Edistyneiden tai ammattilaisten kanssa voidaan vaikkapa treenata efektejä, hienosäätää konserttiohjelmistoa tai valmistautua studiosessiota varten. Tunnit livenä Tampereen Kalevassa tai online. / Complete Vocal Technique based singing lessons in Tampere – also in English, and also online! Suitable for all genres. Please ask for more info: migezi@iki.fi.

2️⃣ ”KEVÄTKEIKKAKURSSI” (Tampere, kevät 2023) TÄYNNÄ – VOIT ILMOTTAUTUA JONOTUSLISTALLE
Tämä kurssi on suunnattu Sinulle, jolla on ollut keikkarintamalla liian pitkä kuiva kausi tai joka olet jämähtänyt laulamaan vain itsellesi. Kevätkeikkapaketin myötä pääset vetreyttämään tulkitsijan taitojasi ja treenaamaan liveilyä rennosti mutta tavoitteellisesti pienryhmässä! Kukin laulaja saa valita kaksi kappaletta esitettäväksi. Tyylilaji on vapaa ja säestäjältä taipuu genre kuin genre. Pakettiin kuuluu:

  • Kaksi CVT-yksityislaulutuntia (à 45min) maalis-huhtikuussa.
  • Kaksi pienryhmässä toteutettavaa treenisessiota säestäjän kanssa (la 15.4. klo 12:30–15:30 ja la 22.4. klo 12:30–15:30 (mestarikitaristina Sir Antti Katajisto).
  • Keikka sunnuntaina 23.4. Sisko ja sen Veli -kulttuuriravintolassa Tampereen keskustassa kitaristin säestyksellä ja teknikon tukemana.
  • Miniluento lavatekniikan alkeista ja sound-check teknikon toimesta.
  • Laulunopettajan tuki kaikkien sessioiden aikana.

Kurssin hinta on 199e. Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä opettajalle sähköpostia 31.1. mennessä (migezi@iki.fi).

3️⃣ AHLMANIN OPISTON CVT:N PERUSTEET -KURSSI (Tampere, kesä 2023)

4️⃣ CVT-EFEKTIKURSSI (lisätietoa tulossa myöhemmin)
CVT-efektikursseilla  hypätään äänenkäytön ”syvään päätyyn” eli efekteihin. CVT-perusteisella lyhytkurssilla esitellään 10 efektiä pääpiirteissään. Kurssi kattaa meluefektit (distortion, creak ja creaking, rattle, growl ja grunt) sekä screamit, breikit, vibraatot, ornamentaatiot ja ilman lisäämisen ääneen. Meluefektit käydään läpi ensimmäisenä kurssipäivänä, ja muut efektit toisena. Kumpaisenakin päivänä kukin kurssilainen saa lyhyen henkilökohtaisen opetustuokion, jonka aikana hän voi treenata haluamiaan efektejä valitsemansa repertuaarin kanssa. Laulunopetus annetaan siten, että laulajat seuraavat toistensa opetustuokioita ja oppivat näin toinen toisiltaan. Kurssilla ei ole säestäjää, vaan laulaminen tapahtuu kurssilaisten itsensä etsimien taustanauhojen avulla. Kurssi on suunnattu melko edistyneille ja äänensä kanssa jo jonkin verran työskennelleille TAI efektilaulamista aktiivisesti harrastaneille laulajille. Kurssi kehittää analyyttistä asennetta omaan laulamiseen, ja vaatii rohkeutta kokeilla sekä uskallusta kompastella – mukavassa ilmapiirissä ja ilon kautta!

5️⃣ MUUT TULEVAT KURSSIT
Tarkentuvat myöhemmin.

6️⃣ RÄÄTÄLÖIDYT CVT-TYÖPAJAT LAULURYHMILLE JA KUOROILLE
Complete Vocal Technique -menetelmä sopii oivallisesti lauluryhmien ja kuorojen lauluteknisen harjoittelun tueksi. Tilaa omalle ryhmällesi yksilöllisesti räätälöity työpaja tai työpajojen sarja (esim. 3-6 oppituntia), jossa tutustutaan niihin CVT-työkalupakista löytyviin välineisiin, jotka tehostavat harjoitteluanne ja vievät ryhmänne yhteissointia eteenpäin – hauskasti ja käytännönläheisesti! Kysy lisää: migezi@iki.fi.

7️⃣ JOTAIN MUUTA – MITÄ?
Ota rohkeasti yhteyttä jos voin palvella Sinua tai organisaatiotasi! Helpoimmin tavoitat minut sähköpostitse: migezi@iki.fi.

8️⃣ LISÄTIETOA CVT-MENETELMÄSTÄ
Complete Vocal Technique eli Kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikka on tanskalaisen Cathrine Sadolinin kehittämä laulun ja äänenkäytön menetelmä, joka perustuu ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan sekä alan uusimpaan tutkimustietoon. CVT lähtee siitä, että kaikenlaiset äänet ja soundit on mahdollista oppia tuottamaan terveesti ja ääntä rasittamatta. Tunneista hyötyvät kaikentasoiset ja kaikenlaisia genrejä edustavat laulajat. Tekniikka kattaa myös erilaiset efektit. Lisätietoa Complete Vocal Technique -instituutin kotisivuilta: https://completevocal.institute/complete-vocal-technique/

Katso leikkimielinen YouTube-opetusvideo neljästä moodista: